Jesienna Pavlova z orzechami i winogronami
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
12
czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Składniki:- 125 ml wody
- 1 opakowanie bezy Delecta
- 50 g cukru pudru
- 500 ml śmietanki kremówki
- 100 g posiekanych różnych orzechów Bakalland (włoskie; laskowe; brazylijskie; migdały; nerkowce itp.)
- 1 łyżeczka aromatu naturalnego Czekolada z kawą Delecta
- kiść winogron
Przygotowanie
Pavlova to królowa ciast bezowych. Warto ją przygotować o każdej porze roku, a my podpowiadamy jej jesienną wersję.
- Mieszankę do przygotowania bezy miksujemy z wodą wg przepisu z opakowania.
- Masę dzielimy na 3 części i pieczemy w formie 3 blatów jednakowej wielkości.
- Po upieczeniu studzimy i pozostawiamy do wyschnięcia na 2-3 godziny.
- Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy aromat czekoladowy z kawą Delecta i przekładamy nią bezowe blaty.
- Wierzch smarujemy resztą kremu, posypujemy orzechami i dekorujemy kiścią winogron.
Beza, orzechy i nuta czekolady z kawą. Nowe aromaty naturalne Delecta to jedyne takie smaki na rynku. Możesz być mistrzem przygotowania wypieków we własnym domu!