fbpx
Tort babeczkowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort babeczkowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 60

Składniki

Ciasto:Dekoracja:
  • 1 opakowania kremu irish cream Delecta
  • 100 ml mleka
  • 250 ml śmietanki 30%
  • Dowolne świeże owoce
  • 1 opakowanie orzechów włoskich Bakalland
  • 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland
  • 1 opakowanie kamyczków czekoladowych Decorada Delecta

Przygotowanie

Tyle słodkości do wyboru, że ciężko się zdecydować na jedną! A jak wybór jest zbyt trudny, to wychodzą takie połączone twory!

  1. Miksujemy mieszankę do domowego wypieku babeczek z jajami, mlekiem i olejem.
  2. Pieczemy w papierowych foremkach w 180 stopni C (bez termoobiegu) przez około 17-23 minuty.
  3. Łączymy mleko ze śmietanką, a następnie dodajemy do kremu irish cream.
  4. Wystudzone babeczki dekorujemy za pomocą rękawa cukierniczego.
  5. Na wierzchu dodajemy dekoracje z owoców, orzechów i posypki.
  6. Wbijamy ulubiony pik na Dzień Dziecka.

Wystarczy ułożyć babeczki na piętrowej paterze, aby stworzyć piękny babeczkowy tort! I nie trzeba już wybierać między ulubionymi słodkościami. :)

Tort babeczkowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Justyna

06-07-2023

Ocena:

Pyszne i łatwe do zrobienia

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+