Ciastka drożdżowe cynamonowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Ciastka drożdżowe cynamonowe
Udostępnij:
Trudność: 3 / 3
ilość porcji: 15
czas przygotowania: 150 min.

Składniki

Ciasto:Posypka:
  • 30 g cukru
  • 5 g cynamonu

Przygotowanie

Wiecie, jak rozweselić nawet największego smutasa? Bukietem ciastek drożdżowych cynamonowych!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Blachę z wyposażenia wykładamy papierem do pieczenia.
  3. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i wyrabiamy około 10 minut.
  4. Odstawiamy przykryte do wyrośnięcia na 2 godziny.
  5. Rozwałkowujemy na cienki placek i posypujemy na całej powierzchni cukrem, wymieszanym z cynamonem.
  6. Zwijamy w roladę i tniemy na kawałki grubości 2 cm tak jak kopytka.
  7. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia.
  9. Smarujemy pozostałym białkiem i pieczemy około 15 minut.
  10. Dekorujemy ulubionymi pikami.

Na widok takiego bukietu od razu maluje się uśmiech od ucha do ucha.

Ciastka drożdżowe cynamonowe

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz

+