Konfitura z suszonej żurawiny z chili - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Na konfiturę:

Przygotowanie

Chili na słodko? Tak - idealnie sprawdzi się jako dodatek do słodkiego dżemu, który z powodzeniem możemy wykorzystać do wypieków czy słodkiego śniadania.

  1. Żurawinę umieszczamy w miseczce i zalewamy ją sokiem pomarańczowym, a następnie pozostawiamy na 5 godzin.
  2. Po tym czasie żurawinę z dodatkiem soku gotujemy z dodatkiem rozgniecionych papryczek chili do momentu, aż sok odparuje.
  3. Na końcu do owoców dodajemy Dżemix i gotujemy przez 2 minuty, ciągle mieszając.
  4. Gorącą konfiturę umieszczamy w słoiku.

Chili dodaje żurawiny ostrości, ale jednocześnie podkreśla jej słodki smak. To jeden z najbardziej udanych duetów w konfiturze!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy