Puszysty omlet z owocami i granolą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego lub smakowego
  • owoce, np. truskawki, banan, brzoskwinia, borówki amerykańskie
  • 2 łyżki granoli

Przygotowanie

KROK 1 - Białka umieść w misce ze szczyptą soli i ubij na sztywną pianę.

KROK 2 - Dodaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż cukier się rozpuści. Dodaj żółtka i delikatnie wymieszaj.

KROK 3 - Dodaj mąkę, najlepiej po 1 łyżce i delikatnie mieszaj, aż cała mąką połączy się z pianą.

KROK 4 - Na patelni rozgrzej olej lub masło, wylej na nią masę na omlet i smaż powoli na średniej/małej moc palnika, aż ciasto od spodu się zrumieni.

KROK 5 - Omlet przewróć łopatką i smaż z drugiej strony.

KROK 6 - Gotowy omlet wyłóż na talerz, udekoruj jogurtem, owocami oraz granolą. Podawaj od razu.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy