Składniki
Ciasto:
- 1 opakowanie Fajna babka jogurtowa Delecta
- 2 jajka
- 100 g miękkiej margaryny
- 50 g jogurtu naturalnego
Dekoracja:
- 1 opakowanie Lukru Dekoracyjnego Białego Delecta
- 15 ml gorącej wody
- 20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Bakalland
Przygotowanie
KROK 1 - Prostokątną foremkę o wymiarach 12 x 20 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
KROK 2 - Piekarnik nagrzej do 180* C.
KROK 3 - Do głębokiej miski wbij jajka, dodaj miękką margarynę i jogurt, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 min.
KROK 4 - Gotową masę przełóż do przygotowanej formy.
KROK 5 - Wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 40 min. do suchego patyczka.
KROK 6 - Przygotuj lukier: do średniej miski wsyp zawartość torebki z lukrem, dodaj 15 ml gorącej wody i dokładnie wymieszaj.
KROK 7 - Gotowym lukrem polej babkę, posyp ją kandyzowaną skórką pomarańczową.