Domowe masło czekoladowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowe masło czekoladowe
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Masło:

Przygotowanie

Jeśli w dzieciństwie rodzice ukrywali przed Wami słoik z masłem czekoladowym w szafce na najwyższej półce, teraz możecie nadrobić stracony czas i przygotować je samemu w domu.

  1. Orzechy prażymy na suchej patelni, obieramy i miksujemy na gładka pastę za pomocą blendera.
  2. Dodajemy stopniowo kakao, miód i mleko, a następnie wszystko razem miksujemy do dokładnego połączenia składników.
  3. Przekładamy do słoika i przechowujemy do 14 dni.
  4. Chleb posmarowany masłem czekoladowym ozdabiamy pikiem.

Smak dzieciństwa na wyciągnięcie ręki.

Domowe masło czekoladowe

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz

+