Domowe masło czekoladowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Masło:

Przygotowanie

Jeśli w dzieciństwie rodzice ukrywali przed Wami słoik z masłem czekoladowym w szafce na najwyższej półce, teraz możecie nadrobić stracony czas i przygotować je samemu w domu.

  1. Orzechy prażymy na suchej patelni, obieramy i miksujemy na gładka pastę za pomocą blendera.
  2. Dodajemy stopniowo kakao, miód i mleko, a następnie wszystko razem miksujemy do dokładnego połączenia składników.
  3. Przekładamy do słoika i przechowujemy do 14 dni.
  4. Chleb posmarowany masłem czekoladowym ozdabiamy pikiem.

Smak dzieciństwa na wyciągnięcie ręki.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy