Babeczki z jagodami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Babeczki z jagodami
Udost臋pnij:
Trudno艣膰: 3 / 3
ilo艣膰 porcji: 12
czas przygotowania: 60 min.

Sk艂adniki

Ciasto:Krem:

Przygotowanie

Dary las贸w 艂膮czymy z darami tropik贸w w babeczkach z jagodami i cytrynowym kremem. Pycha!

  1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
  2. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawarto艣膰 torebki z ciastem i dok艂adnie mieszamy wszystkie sk艂adniki ze sob膮.
  3. Do foremek nak艂adamy ciasto, kolejno: jedna 艂y偶ka ciasta, jedna 艂y偶eczka jag贸d, kt贸re przykrywamy jedn膮 艂y偶eczk膮 ciasta.
  4. Ca艂o艣膰 wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, a偶 babeczki urosn膮 i zaczn膮 lekko p臋ka膰. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki s膮 upieczone.
  5. Po wyj臋ciu z piekarnika odstawiamy je do ostudzenia.
  6. M膮k臋 ziemniaczan膮 mieszamy z cukrem.
  7. Do wysokiego naczynia wsypujemy jagody i blendujemy z 1/4 szklanki wody.
  8. W garnku na ma艂ym ogniu podgrzewamy zblendowane owoce, dodajemy do nich mieszank臋 cukru i m膮ki ziemniaczanej. Mieszamy, a偶 masa zg臋stnieje. Odstawiamy do wystudzenia na 10 minut.
  9. W oddzielnej misce 艂膮czymy mas艂o, 艣mietank臋 krem贸wk臋, cukier puder, sok i sk贸rk臋 z cytryny. Ca艂o艣膰 ucieramy mikserem na wysokich obrotach przez 10 minut.
  10. Kiedy babeczki ca艂kowicie ostygn膮, szpryc膮 do dekoracji nak艂adamy na babeczki warstwami krem cytrynowy i galaretk臋 jagodow膮. Babeczki dekorujemy kilkoma owocami.
  11. W babeczk臋 wbijamy ulubione piki.

Musicie spr贸bowa膰 tych pyszno艣ci!

Babeczki z jagodami

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz wi臋cej
s艂odkich przepis贸w?

Zapisz si臋 na
nasz newsletter.
WYSY艁AM...

Dzi臋kujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wys艂ana wiadomo艣膰 z potwierdzeniem

MO呕E CI臉 TE呕 ZAINTERESOWA膯

Komentarze

Zostaw komentarz

+