Sk艂adniki
Ciasto:- 1 opakowanie babeczek nadzianych p艂atkami czekolady Delecta
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml oleju
- 300 ml sch艂odzonej 艣mietany krem贸wki
- 3 艂y偶ki cukru pudru
- 300 g jag贸d lub bor贸wek ameryka艅skich
- 2 艂y偶eczki 偶elatyny Delecta
- 30 ml gor膮cej wody
- 3 艂y偶ki migda艂贸w w p艂atkach Bakalland
Przygotowanie
Dary las贸w 艂膮czymy z darami tropik贸w w babeczkach z jagodami i cytrynowym kremem. Pycha!
- Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C (bez termoobiegu).
- Do wysokiego naczynia wbijamy jajka, dodajemy olej, mleko, wsypujemy zawarto艣膰 torebki z ciastem i dok艂adnie mieszamy wszystkie sk艂adniki ze sob膮.
- Do foremek nak艂adamy ciasto, kolejno: jedna 艂y偶ka ciasta, jedna 艂y偶eczka jag贸d, kt贸re przykrywamy jedn膮 艂y偶eczk膮 ciasta.
- Ca艂o艣膰 wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut, a偶 babeczki urosn膮 i zaczn膮 lekko p臋ka膰. Patyczkiem sprawdzamy delikatnie, czy babeczki s膮 upieczone.
- Po wyj臋ciu z piekarnika odstawiamy je do ostudzenia.
- M膮k臋 ziemniaczan膮 mieszamy z cukrem.
- Do wysokiego naczynia wsypujemy jagody i blendujemy z 1/4 szklanki wody.
- W garnku na ma艂ym ogniu podgrzewamy zblendowane owoce, dodajemy do nich mieszank臋 cukru i m膮ki ziemniaczanej. Mieszamy, a偶 masa zg臋stnieje. Odstawiamy do wystudzenia na 10 minut.
- W oddzielnej misce 艂膮czymy mas艂o, 艣mietank臋 krem贸wk臋, cukier puder, sok i sk贸rk臋 z cytryny. Ca艂o艣膰 ucieramy mikserem na wysokich obrotach przez 10 minut.
- Kiedy babeczki ca艂kowicie ostygn膮, szpryc膮 do dekoracji nak艂adamy na babeczki warstwami krem cytrynowy i galaretk臋 jagodow膮. Babeczki dekorujemy kilkoma owocami.
- W babeczk臋 wbijamy ulubione piki.
Musicie spr贸bowa膰 tych pyszno艣ci!