Zachwycające lody kajmakowe - Delektujemy.pl

Składniki

Składniki:

  • śmietanka 30% lub 36% – 1 l
  • Kajmak Delecta (np. smak tradycyjny) – 1 puszka
  • ulubione orzechy (np. pistacje, migdały lub orzechy włoskie)

Przygotuj:

  • mikser
  • keksówkę (o długości ok. 30 cm)

Przygotowanie

KROK 1: Schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Dodaj do niej pół puszki kajmaku i jeszcze przez chwilę miksuj, aż do połączenia składników. Spróbuj powstałej masy, jeśli jest za mało słodka, dodaj więcej kajmaku i ponownie zmiksuj.

KROK 2: Masę przełóż do keksówki i wstaw do zamrażarki na ok. 2-3 godziny.

KROK 3: Zamrożone lody udekoruj pozostałym kajmakiem i posyp pokruszonymi orzechami (np. pistacjami, migdałami lub orzechami włoskimi).

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy