Jabłka nadziewane z kajmakiem - Delektujemy.pl

Składniki

Składniki:

  • 4 duże jabłka,
  • 200 g kajmaku tradycyjnego Delecta,
  • 50 g posiekanych orzechów włoskich lub migdałów,
  • 1 łyżka rodzynek,
  • 1 łyżka suszonej żurawiny,
  • 1 łyżka masła,
  • 3–4 łyżki wybranej posypki Dekorada Delecta.

Przygotowanie

KROK 1: Odetnij wierzchy jabłek i wydrąż gniazda nasienne.

KROK 2: Wymieszaj orzechy, rodzynki, żurawinę i 3 łyżki kajmaku na gęstą masę, nadziej jabłka. Na wierzchu każdego jabłka połóż mały kawałek masła. 

KROK 3: Piecz 25–30 min w 180°C, aż będą miękkie.

KROK 4: Pozostały kajmak lekko podgrzej, polej nim gorące jabłka i od razu posyp kolorową posypką Delecta.

KROK 5: Podawaj na ciepło, opcjonalnie z kleksem bitej śmietany.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy