Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 16
Czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Oddziel żółtka od białek. Wymieszaj mąkę ze skrobią ziemniaczaną. W misce umieść miękkie masło, cukier i cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawaj stopniowo po jednym źółtku. Dodaj stopniowo twaróg sernikowy, na końcu mąkę ze skrobią ziemniaczaną. Dodaj rodzynki i wymieszaj do połączenia.

KROK 2: Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut. Studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika. Zostaw do całkowitego ostygnięcia. Wstaw na noc do lodówki.

KROK 3: Przygotuj lukier mieszając cukier puder z syropem malinowym i wrzątkiem. Posmaruj lukrem sernik i posyp posypką wiosenne kwiatuszki.

Sernik bez spodu z rodzynkami - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy