fbpx
12345
Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 60

Składniki

Galaretka:Krem:
  • 200 g śmietany kremówki
  • 1 łyżka cukru pudru
  • 1 łyżka masła orzechowego
Dekoracja:

Przygotowanie

Galaretka z ananasem? Teraz to możliwe! Propozycja galaretki deserowej z dodatkiem kremu orzechowego to szybka opcja na efektowny deser, który docenią przede wszystkim miłośnicy egzotycznych smakołyków.
  1. Ananasa kroimy w kostkę.
  2. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie.
  3. Rozlewamy do pucharków, a do środka wkładamy ananasa.
  4. Deser odstawiamy do lodówki do stężenia na godzinę.
  5. Śmietanę ubijamy na sztywno.
  6. Dodajemy cukier puder, masło orzechowe i delikatnie miksujemy do połączenia składników.
  7. Krem wykładamy na wierzch każdej z galaretek i posypujemy dowolną posypką.
  8. Wykańczamy galaretkowymi lub czekoladowymi serduszkami.
  9. Dekorujemy ulubionymi pikami.

Ważna informacja dla osób, które nie jedzą mięsa - galaretka nie zawiera żelatyny!

Galaretka z ananasem z kremem śmietankowo­-orzechowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+