fbpx
Zielona sałatka ze szparagami, szpinakiem i groszkiem cukrowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Zielona sałatka ze szparagami, szpinakiem i groszkiem cukrowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 30

Składniki

Na sałatkę:
  • wiązka zielonych szparagów
  • 4 garści szpinaku baby
  • ½ filiżanki groszku cukrowego
  • 7 truskawek
  • 1 opakowanie Chrupiącej sałatki Bakalland
  • 10 g masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka octu balsamico
  • sól; pieprz

Przygotowanie

Szparagi to jedne z najpyszniejszych warzyw. Niestety, sezon na nie trwa bardzo krótko. Koniecznie trzeba dobrze go wykorzystać!

  1. Szparagi obieramy, odrywamy zdrewniałe końcówki i blanszujemy przez 2 minuty w gorącej wodzie.
  2. Zblanszowane szparagi kroimy na pół w poprzek i smażymy na maśle przez 5-6 minut.
  3. Szparagi oprószamy solą i pieprzem.
  4. Truskawki oczyszczamy z szypułek i kroimy na połówki.
  5. Szpinak myjemy i odsączamy.
  6. Wszystkie składniki mieszamy, posypujemy pestkami, a na koniec skrapiamy oliwą i octem.

Szybka sałatka sprawdzi się, kiedy nie mamy ochoty na długie pichcenie. Idealnie dopasowane smaki zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Zielona sałatka ze szparagami, szpinakiem i groszkiem cukrowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+