Zakręcone ciasto zebra - Delektujemy.pl

Składniki

Składniki:

  • Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą Delecta
  • miękka margaryna lub masło – 125 g
  • jajka – 3 szt.
  • mleko – 100 ml
  • 2 łyżki zimnej wody
  • Ciasto jogurtowe Delecta
  • miękka margaryna lub masło – 100 g
  • jajka – 2 szt.
  • jogurt naturalny – 50 g

Przygotuj

  • tortownicę (o średnicy 26 cm)

Przygotowanie

KROK 1: Masy obu ciast przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

KROK 2: Przygotuj tortownicę i postaw obok dwie miski z gotowymi ciastami. Do tortownicy nakładaj kolejno na sam środek po 3 łyżki ciasta czekoladowego z belgijską czekoladą Delecta i ciasta jogurtowego Delecta, tworząc okręgi.

KROK 3: Powtarzaj czynność, aż blacha będzie wypełniona w 3/4. Pozostałe ciasto możesz upiec w mniejszej formie lub w foremkach do muffinek.

KROK 4: Ciasto zebra piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 50 minut, aż do suchego patyczka.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy