fbpx
Tort galaretkowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort galaretkowy
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 120

Składniki

Przygotowanie

KROK 1 - Przygotuj miskę lub pojemnik o pojemności co najmniej 2,5 litra. Delikatnie posmaruj go olejem. Przygotuj czyste warstwy galaretki.

KROK 2 - Weź po 1 saszetce każdej galaretki i rozpuść każdą osobno w 250 ml gorącej wody.

KROK 3 - Na dno miski wlej galaretkę zieloną i wstaw do lodówki do stężenia.

KROK 4 - Przygotuj mleczne warstwy galaretki. Drugą saszetkę galaretki zielonej rozpuść w 200 ml gorącej wody.

KROK 5 - Gdy płyn się ochłodzi, dodaj do niej 50 g serka homogenizowanego i wymieszaj trzepaczką, aż powstanie jednolity płyn. W ten sam sposób przygotuj mleczne galaretki dla pozostałych smaków.

KROK 6 - Na dno miski wlej czystą zieloną galaretkę i odstaw do lodówki do stężenia. Na nią wylej zieloną galaretkę mleczną i ponowie poczekaj aż stężeje.

KROK 7 - W ten sam sposób dodawaj kolejne warstwy tortu, raz czystą, a raz mleczną, pamiętając, że poprzednia warstwa musi całkowicie stężeć, zanim dodasz kolejną.

KROK 8 - Aby przełożyć tort na talerz, zanurz go na chwilę w gorącej wodzie.

KROK 9 - Podawaj udekorowany sezonowymi owocami.

Tort galaretkowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Dawid

30-12-2023

Ocena:

Bardzo dobre ciasto

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+