Tort fasolowy

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h 30min
  • 10 porcji
  • 0
Tort fasolowy
Tort fasolowy

Tort fasolowy

  • 0,0
  • Łatwy
  • 1h 30min
  • 10 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Ciasto:

Nadzienie:

  • konfitura wiśniowa
  • 500 ml śmietanki kremówki

Dekoracja:

  • ulubione owoce sezonowe

Przygotowanie

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Tort z fasoli? Tak, nawet jeśli może się wydawać nietypowy. Polecamy spróbować – jest naprawdę znakomity!

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170ºC (bez termoobiegu).Migdały parzymy i obieramy ze skórki.
  2. Fasolę gotujemy na miękko. Obieramy ją ze skóry i miksujemy razem z migdałami.
  3. Ubijamy żółtka z cukrem pudrem, dodajemy bułkę tartą, masę fasolowo-migdałową i na końcu ubitą pianę z białek.
  4. Całość delikatnie mieszamy.
  5. Pieczemy w tortownicy w nagrzanym piekarniku (do suchego patyczka).
  6. Ubijamy śmietankę na sztywno.
  7. Po wystygnięciu przekrajamy biszkopt na dwie części korzystając z tego przepisu, przekładamy konfiturą oraz bitą śmietaną.
  8. Przykrywamy drugim biszkoptem.
  9. Na wierzchu układamy resztę bitej śmietany, dekorujemy owocami i ulubionym pikiem.

Nietypowy tort urodzinowy o pysznym smaku? Tort z fasoli będzie idealny – wszyscy będą zachwyceni, a smak fasoli – niewyczuwalny.

 

Oceń przepis 0,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 45