fbpx
Tort “donut” z lukrem i posypkami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Tort “donut” z lukrem i posypkami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 120

Składniki

Ciasto:Lukier:Dekoracja:

Przygotowanie

Wszyscy lubią donuty! Są kolorowe, słodkie i ciągle jest ich mało. Czemu by nie powiększyć ich rozmiarów i podać w formie tortu?

  1. Przygotowujemy formę do donutów lub metalową miskę, którą smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C (bez termoobiegu).
  2. W drugiej misce miksujemy na najwyższych obrotach mieszankę do wypieku biszkoptu z jajami, wodą i jogurtem. Składniki muszą połączyć się w gładką masę.
  3. Gotową masę dzielimy na 3 części: pierwszą wkładamy do misy z mąką i pieczemy 30 minut. Powtarzamy czynność z drugą i trzecią częścią. Odstawiamy biszkopty do ostudzenia.
  4. Ostudzone biszkopty przekładamy na deskę i wycinamy w ich środku koła z pomocą małej miski.
  5. Następnie przygotowujemy lukry kolorowe.
  6. Każdy „donut” polewamy innym kolorem lukru i dekorujemy posypkami.
  7. Układamy obręcze jedna na drugiej, by stworzyć warstwowy tort.
  8. Wbijamy wybraną girlandę z pikami.

Taki tort zaspokoi potrzeby największych fanów donatów. Czy któryś z nich podejmie się pochłonięcia go w całości?

Tort “donut” z lukrem i posypkami - Delektujemy.pl

Tort “donut” z lukrem i posypkami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+