Tiramisu ze Złotymi Owocami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:
  • 1 opakowanie Rodzynek Bakalland
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 jaja
  • 1/2 kieliszka likieru amaretto
  • 1 opakowanie biszkoptów
  • 200 ml mocnej kawy
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżka kakao
Dekoracje:

Przygotowanie

Włoskie tiramisu w wersji... z rodzynkami! Zasmakuje Wam!

  1. Migdały prażymy na patelni, a rodzynki ogrzewamy na parze, by nieco zmiękły.
  2. Oddzielamy białka od żółtek.
  3. Białka ubijamy na sztywną pianę.
  4. Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do nich partiami serek mascarpone.
  5. Na koniec dodajemy amaretto i chwilkę miksujemy.
  6. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy.
  7. Każdy z biszkoptów moczymy w kawie i układamy na dnie naczynia.
  8. Wykładamy pierwszą warstwę kremu, posypujemy połową opakowania rodzynek.
  9. Na wierzch kładziemy kolejną warstwę namoczonych biszkoptów i ponownie nakładamy krem.
  10. Deser odkładamy do lodówki na godzinę.
  11. Wierzch posypujemy prażonymi i posiekanymi migdałami, rodzynkami i odrobiną kakao.
  12. Wieńczymy odpowiednim pikiem.

Tiramisu z rodzynkami i espresso to duet idealny - dzięki niemu każdy dzień stanie się lepszy.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy