Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Masło posiekaj z mąką, cukrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia. Dodaj jajko i jogurt. Zagnieć gładkie ciasto. Podsypując mąką, wyłóż połowę na dno formy (forma 28 x 18 cm) - ciasto jest dosyć klejące. Drugą część wstaw do lodówki. 
 
KROK 2: Jabłka obierz, wydrąż gniazda i przekrój na połowę. Obtocz je w cukrze trzcinowym i cynamonie. Jabłka ułóż na cieście. 
 
KROK 3: Drugą część rozwałkuj, również podsypując mąką i przykryj ułożone jabłka. 
 
KROK 4: Wierzch posmaruj rozbełtanym jajkiem i posyp cukrem trzcinowym. 
 
KROK 5: Piecz ok. 45 minut w 180 stopniach.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy