40min 20 porcji Średni 50min
Świąteczne ciasteczka z cukrem cynamonowym

Świąteczne ciasteczka z cukrem cynamonowym

Składniki

Jak przygotować świąteczne ciasteczka kruche?

Boże Narodzenie to zapach cynamonu i wypieków. Kruche ciasteczka przywołają te wspomnienia magicznych spotkań w gronie rodziny.

  1. Przygotowujemy ciasto kruche, mieszając zawartość opakowania z masłem, cukrem cynamonowym i jajkiem. Całość chłodzimy w lodówce przez 30 min.
  2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, podsypując mąką. W cieście wykrawamy dowolne kształty.
  3. Przygotowane ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, zwracając uwagę na odstępy pomiędzy ciastkami i pieczemy w 180°C. przez 20 min.
  4. Wystudzone elementy oblewamy przygotowaną zgodnie z instrukcją fajną polewą Delecta, a po wstępnym zastygnięciu, dekorujemy fajnymi pisakami, tworząc dowolne wzory.
  5. Odkładamy do zastygnięcia polewy i pisaków.

Dekorowanie kruchych ciasteczek to zabawa na 102, zarówno dla dzieciaków jak i dorosłych. Połączcie wypieki i dekoracje z rodzinnymi chwilami, które sprawią, że te święta nabiorą rumieńców.

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...