Świąteczne ciasteczka z cukrem cynamonowym - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 20
Czas przygotowania: 40 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Boże Narodzenie to zapach cynamonu i wypieków. Kruche ciasteczka przywołają te wspomnienia magicznych spotkań w gronie rodziny.

  1. Przygotowujemy ciasto kruche, mieszając zawartość opakowania z masłem, cukrem cynamonowym i jajkiem. Całość chłodzimy w lodówce przez 30 min.
  2. Schłodzone ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, podsypując mąką. W cieście wykrawamy dowolne kształty.
  3. Przygotowane ciasteczka przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, zwracając uwagę na odstępy pomiędzy ciastkami i pieczemy w 180°C. przez 20 min.
  4. Wystudzone elementy oblewamy przygotowaną zgodnie z instrukcją fajną polewą Delecta, a po wstępnym zastygnięciu, dekorujemy fajnymi pisakami, tworząc dowolne wzory.
  5. Odkładamy do zastygnięcia polewy i pisaków.

Dekorowanie kruchych ciasteczek to zabawa na 102, zarówno dla dzieciaków jak i dorosłych. Połączcie wypieki i dekoracje z rodzinnymi chwilami, które sprawią, że te święta nabiorą rumieńców.  

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy