Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Mleko podgrzewamy tak, aby było ciepłe, ale nie gorące. Mieszamy dokładnie z żelatyną, aż cała się rozpuści i nie będzie żadnych grudek. 

KROK 2: Śmietanę ubijamy mikserem na puszystą masę. 

KROK 3: Do dużej miski przekładamy twaróg, cukier puder i cukier z wanilią, miksujemy do połączenia się składników. Nadal miksując na najniższych obrotach, wlewamy żelatynę i miksujemy, aż składniki się połączą. Na koniec dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy łyżką.   

KROK 4: Tortownicę o średnicy 24 cm. wykładamy folią spożywczą. Na dnie układamy biszkopty. Wylewamy 2/3 masy. Do pozostałej części dodajemy jagody i miksujemy razem. Wlewamy masę jagodową do tortownicy i wyrównujemy łyżką. Wstawiamy do lodówki na minimum  6 godzin, do całkowitego stężenia. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy