

Sernik bez spodu z rodzynkami - wideo
Składniki
Ciasto:
- 7 jajek
- 30 g skrobii ziemniaczanej
- 30 g mąki pszennej
- 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
- 250 g cukru
- 3 łyżeczki Cukier wanilinowy Delecta
- 100 g masła
- 45 g rodzynek Bakalland
Dekoracja:
- 100 g cukru pudru
- 2 łyżki syropu malinowego
- 1-2 łyżki wrzątku
- Posypka Wiosenne Kwiatuszki Delecta
Przygotowanie
KROK 1: Oddziel żółtka od białek. Wymieszaj mąkę ze skrobią ziemniaczaną. W misce umieść miękkie masło, cukier i cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawaj stopniowo po jednym źółtku. Dodaj stopniowo twaróg sernikowy, na końcu mąkę ze skrobią ziemniaczaną. Dodaj rodzynki i wymieszaj do połączenia.
KROK 2: Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut. Studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika. Zostaw do całkowitego ostygnięcia. Wstaw na noc do lodówki.
KROK 3: Przygotuj lukier mieszając cukier puder z syropem malinowym i wrzątkiem. Posmaruj lukrem sernik i posyp posypką wiosenne kwiatuszki.
