fbpx
Autor: delektujemy
Sernik bez spodu z rodzynkami - wideo
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 16
czas przygotowania: 120 min.

Składniki

Ciasto:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Oddziel żółtka od białek. Wymieszaj mąkę ze skrobią ziemniaczaną. W misce umieść miękkie masło, cukier i cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawaj stopniowo po jednym źółtku. Dodaj stopniowo twaróg sernikowy, na końcu mąkę ze skrobią ziemniaczaną. Dodaj rodzynki i wymieszaj do połączenia.

KROK 2: Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z masą serową. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę serową i wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piecz przez 60 minut. Studź przy lekko otwartych drzwiczkach piekarnika. Zostaw do całkowitego ostygnięcia. Wstaw na noc do lodówki.

KROK 3: Przygotuj lukier mieszając cukier puder z syropem malinowym i wrzątkiem. Posmaruj lukrem sernik i posyp posypką wiosenne kwiatuszki.

Sernik bez spodu z rodzynkami - wideo - Delektujemy.pl

Sernik bez spodu z rodzynkami - wideo

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+