fbpx
Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30

Składniki

Ciasto:Nadzienie:

Przygotowanie

To chyba najszybsze i najprostsze ciasteczka na świecie. I to jakie kolorowe - spodobają się naszym pociechom.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Wsypujemy zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodajemy jajo, tłuszcz i cukier smak migdałowy Delecta.
  3. Miksujemy składniki za pomocą mieszadeł świderków przez około 2-3 minuty do połączenia się składników.
  4. Ciasto mocno rozwałkowujemy  podsypując mąką.
  5. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka i dekorujemy je kolorowymi piegami.
  6. Ciasteczka układamy na blasze.
  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Odstawiamy je do wystudzenia.

Serduszka szybko znikną ze stołu - najlepiej trzymać je poza zasięgiem najmłodszych. :)  

Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+