30min 12 porcji Łatwy
Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami

Serduszka zbożowe z kolorowymi piegami

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Jak przygotować serduszka zbożowe z piegami?

To chyba najszybsze i najprostsze ciasteczka na świecie. I to jakie kolorowe – spodobają się naszym pociechom.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Wsypujemy zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodajemy jajo, tłuszcz i cukier smak migdałowy Delecta.
  3. Miksujemy składniki za pomocą mieszadeł świderków przez około 2-3 minuty do połączenia się składników.
  4. Ciasto mocno rozwałkowujemy  podsypując mąką.
  5. Foremką w kształcie serduszka wycinamy ciasteczka i dekorujemy je kolorowymi piegami.
  6. Ciasteczka układamy na blasze.
  7. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto się zarumieni. Odstawiamy je do wystudzenia.

Serduszka szybko znikną ze stołu – najlepiej trzymać je poza zasięgiem najmłodszych. 🙂

 

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...