fbpx
Sałatka z jarmużu i cykorii z pietruszkowym winegretem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Sałatka z jarmużu i cykorii z pietruszkowym winegretem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 2
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Nadzienie:Dressing:
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku pomarańczowego
  • garść siekanej pietruszki
  • sól; pieprz

Przygotowanie

Zdrowa i aromatyczna sałatka to szybki obiad dla całej rodziny lub lunch do pracy, który przygotujemy w kilka minut.

  1. Oliwę, sok z cytryny, musztardę, miód, sok pomarańczowy, garść pietruszki mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
  2. Składniki dokładnie myjemy.
  3. Jarmuż i liście cykorii kroimy na mniejsze kawałki, ser kroimy w kostkę, gruszkę obieramy i także kroimy w kostkę.
  4. Orzechy i migdały prażymy na suchej patelni.
  5. Warzywa mieszamy z orzechami i migdałami, dodajemy ser i gruszkę, a następnie wszystko polewamy sosem.
  6. Podajemy z bagietką lub z liśćmi cykorii zamiast łyżeczki.

Kto powiedział, że każdy posiłek trzeba jeść sztućcami? W tym wypadku z powodzeniem można wykorzystać cykorię - smacznego! :)

Sałatka z jarmużu i cykorii z pietruszkowym winegretem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+