Rolada biszkoptowa z konfiturą - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 5
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • ulubiona konfitura
Dekoracja:

Przygotowanie

Klasyczny biszkopt z Delectą robi się sam. Do przygotowania efektownej rolady przyda się tylko ulubiona konfitura i chęci!

  1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
  2. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  3. Do głębokiej miski wbijamy jaja, dodajemy wodę, wsypujemy zawartość torebki z mieszanką do wypieku ciasta domowego i miksujemy na najwyższych obrotach przez 4‒5 minuty.
  4. Gotową masę przekładamy na blaszkę.
  5. Pieczemy w nagrzanym piekarniku  przez około 20 minut, aż wierzch ciasta będzie złoty.
  6. Po wyjęciu z piekarnika gorący biszkopt zwijamy w rulon razem z papierem.
  7. Gdy ostygnie, rozwijamy i smarujemy konfiturą.
  8. Zwijamy ciasno i odstawiamy.
  9. Wierzch rolady smarujemy cienką warstwą bitej śmietany, posypujemy posiekanymi orzechami i dekorujemy pikiem.

Szybka rolada zachwyci gości - a nadzienie możemy wybrać według swojego uznania. Będzie pysznie!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy