fbpx
Pudding czekoladowy na ciasteczkowym spodzie z kajmakiem - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Pudding czekoladowy na ciasteczkowym spodzie z kajmakiem
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 4
czas przygotowania: 15

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Przygotowuję budyń - proszek mieszam w 1 szklance mleka, dodaję cukier, a resztę mleka zagotowuję. Do gotującego się płynu wlewam czekoladowy proszek i mieszam do zgęstnienia. Budyń studzę przez ok. 10 min. Kruche ciasteczka kruszę lub blenduję i wsypuję po 2 łyżki na dno płaskiego słoiczka lub pucharka. Na ciasteczkach układam po kilka łyżek budyniu, a następnie nakładam na wierzch po 2 łyżki masy kajmakowej. Wierzch deseru posypuję drobno posiekanymi orzechami. Podaje na zimno.

Pudding czekoladowy na ciasteczkowym spodzie z kajmakiem

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+