Pudding czekoladowy na ciasteczkowym spodzie z kajmakiem
Trudność:
3 / 3
ilość porcji:
4
czas przygotowania:
15 min.
Składniki
Składniki:- kilka ciasteczek z ciasta kruchego Delecta
- 1 puszka masy kajmakowej Bakalland
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego Delecta
- 500 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 1 opakowanie orzechów laskowych Bakalland
Przygotowanie
Przygotowuję budyń - proszek mieszam w 1 szklance mleka, dodaję cukier, a resztę mleka zagotowuję. Do gotującego się płynu wlewam czekoladowy proszek i mieszam do zgęstnienia. Budyń studzę przez ok. 10 min. Kruche ciasteczka kruszę lub blenduję i wsypuję po 2 łyżki na dno płaskiego słoiczka lub pucharka. Na ciasteczkach układam po kilka łyżek budyniu, a następnie nakładam na wierzch po 2 łyżki masy kajmakowej. Wierzch deseru posypuję drobno posiekanymi orzechami. Podaje na zimno.