Pudding czekoladowy na ciasteczkowym spodzie z kajmakiem - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 4
Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Przygotowuję budyń - proszek mieszam w 1 szklance mleka, dodaję cukier, a resztę mleka zagotowuję. Do gotującego się płynu wlewam czekoladowy proszek i mieszam do zgęstnienia. Budyń studzę przez ok. 10 min. Kruche ciasteczka kruszę lub blenduję i wsypuję po 2 łyżki na dno płaskiego słoiczka lub pucharka. Na ciasteczkach układam po kilka łyżek budyniu, a następnie nakładam na wierzch po 2 łyżki masy kajmakowej. Wierzch deseru posypuję drobno posiekanymi orzechami. Podaje na zimno.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy