fbpx
Paska bukowińska - 92 - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Paska bukowińska - 92
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 3
ilość porcji: 5
czas przygotowania: 210

Składniki

Ciasto:Do posmarowania:
  • 1 białko
Do dekoracji:
  • cukier puder

Przygotowanie

Zagnieć zwarte i elastyczne ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Po godzinie, gdy podrośnie, klepnij ciasto, by opadło, za godzinę, gdy podrośnie, zrób tak samo. Gdy znów podrośnie, wyrabiaj przez 3-4 minuty. Uformuj z ciasta 4 lub 3 wałki, zapleć warkocz i ułóż spiralnie w tortownicy o średnicy 20 cm, zaczynając od środka. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia. Wierzch posmaruj białkiem. Piecz około godziny w 180 stopniach. Posyp cukrem pudrem.

Paska bukowińska - 92

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+