Owoce w czekoladzie - Delektujemy.pl

Składniki

  • Kropelki Delecta, mleczna czekolada
  • Kropelki Delecta, biała czekolada
  • ulubione owoce – truskawki, kiwi, banany
  • paluszki, precle

Dodatkowo:

  • pokruszone orzechy
  • liofilizowane owoce
  • wiórki kokosowe

Przygotuj:

  • patyczki do szaszłyków
  • papier do pieczenia
  • rondelek i miskę do rozpuszczenia czekolady

Przygotowanie

KROK 1: Przygotuj kiwi, truskawki i banany. Obierz i pokrój kiwi. Truskawki przekrój wzdłuż na pół i w miejscu, gdzie była szypułka, wykrój niewielki trójkąt tak, aby truskawki przypominały serduszka. Przekrój banany na pół lub na ćwiartki.

KROK 2: Wybrane kropelki czekoladowe Delecta przesyp do metalowej miski. Następnie ułóż miskę z kropelkami czekoladowymi Delecta na garnku z gotującą się wodą (tak, aby miska nie dotykała wody). Podgrzewaj czekoladę, aż się roztopi, od czasu do czasu delikatnie mieszając.

KROK 3: Przygotowane owoce zanurz w czekoladzie i odłóż na deskę wyłożoną papierem do pieczenia. Owoce w czekoladzie możesz posypać wiórkami kokosowymi, pokruszonymi orzechami lub liofilizowanymi owocami.

KROK 4: Tak przygotowane owoce w czekoladzie z dodatkami możesz następnie schłodzić w lodówce lub podać od razu.

Delektujmy się smakiem z Delecta!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy