
Owoce w czekoladzie
Składniki
- Kropelki Delecta, mleczna czekolada
- Kropelki Delecta, biała czekolada
- ulubione owoce – truskawki, kiwi, banany
- paluszki, precle
Dodatkowo:
- pokruszone orzechy
- liofilizowane owoce
- wiórki kokosowe
Przygotuj:
- patyczki do szaszłyków
- papier do pieczenia
- rondelek i miskę do rozpuszczenia czekolady
Przygotowanie
KROK 1: Przygotuj kiwi, truskawki i banany. Obierz i pokrój kiwi. Truskawki przekrój wzdłuż na pół i w miejscu, gdzie była szypułka, wykrój niewielki trójkąt tak, aby truskawki przypominały serduszka. Przekrój banany na pół lub na ćwiartki.
KROK 2: Wybrane kropelki czekoladowe Delecta przesyp do metalowej miski. Następnie ułóż miskę z kropelkami czekoladowymi Delecta na garnku z gotującą się wodą (tak, aby miska nie dotykała wody). Podgrzewaj czekoladę, aż się roztopi, od czasu do czasu delikatnie mieszając.
KROK 3: Przygotowane owoce zanurz w czekoladzie i odłóż na deskę wyłożoną papierem do pieczenia. Owoce w czekoladzie możesz posypać wiórkami kokosowymi, pokruszonymi orzechami lub liofilizowanymi owocami.
KROK 4: Tak przygotowane owoce w czekoladzie z dodatkami możesz następnie schłodzić w lodówce lub podać od razu.
Delektujmy się smakiem z Delecta!