Orzechowo-zbożowe ciastka - Delektujemy.pl
Trudność: 3 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Składniki:
  • 200 g orzechów Bakalland
  • 4 łyżki musli Bakalland
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki zaparzonej kawy
  • 6 łyżeczek masła orzechowego
  • 1 opakowanie Czekolady do dekoracji deserowej Delecta

Przygotowanie

Szybkie ciasteczka, wypełnione czekoladą do dekoracji to świetna przekąska w ciągu dnia.

  1. Orzechy siekamy na drobne kawałki, mieszamy z musli.
  2. Na patelnię wsypujemy cukier i topimy na niskiej mocy palnika, nie mieszamy.
  3. Gdy cukier się rozpuści dodajemy miód, kawę i mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Jeśli wytrącą się kryształki, mieszamy do rozpuszczenia ich  (można dolać dodatkową łyżkę wody).
  4. Następnie na patelnię wsypujemy mieszankę orzechów i płatków, prażymy razem 2 minuty, co chwilę mieszając.
  5. Następnie masę orzechową dzielimy na 6 części i przekładamy do foremki do babeczek. 6. Dociskamy palcami, forując małe koszyczki.
  6. W międzyczasie rozpuszczamy czekoladę dekoracyjną.
  7. Do każdego z nich przekładamy łyżeczkę masła orzechowego, a następnie zalewamy rozpuszczoną czekoladą Delecta.
  8. Wierzch dekorujemy połówkami orzecha laskowego.

Małe koszyczki z musli, wypełnione po brzegi czekoladą, idealne na przekąski. Z linią produktów La Chocolatiere będziesz mistrzem w swoim domu.

Orzechowo-zbożowe ciastka - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy