fbpx
Naturalne naczynia, czyli jak zrobić miseczkę z dyni - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Naturalne naczynia, czyli jak zrobić miseczkę z dyni
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email

Składniki

Przygotowanie

Dynia to niewątpliwa królowa jesieni. Robimy z niej kremy, babeczki, pieczemy, smażymy… Tymczasem można ją wykorzystać w jeszcze jeden sposób tak, że nic się nie zmarnuje! Krem dyniowy na pewno lepiej będzie smakował w dyniowej miseczce, którą możesz przygotować samodzielnie.
  • Wybieramy niewielką i twardą dynię, która potrafi stabilnie stać na płaskiej powierzchni (świetnie sprawdza się tutaj odmiana Hokkaido).
  • Myjemy dynię i odcinamy górę. Możemy pokusić się wycięcie w fikuśnych wzorach. :)
  • Dokładnie drążymy dynię. Używamy do tego dłuższej łyżki, która pozwoli usunąć cały miąższ, pestki i wszystko, co trzyma się ścianek dyni.
GOTOWE! Takie proste, a pomoże Ci zaskoczyć towarzystwo przy stole! :)

Naturalne naczynia, czyli jak zrobić miseczkę z dyni

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+