Naturalne naczynia, czyli jak zrobić miseczkę z dyni - Delektujemy.pl

Przygotowanie

Dynia to niewątpliwa królowa jesieni. Robimy z niej kremy, babeczki, pieczemy, smażymy… Tymczasem można ją wykorzystać w jeszcze jeden sposób tak, że nic się nie zmarnuje!Krem dyniowy na pewno lepiej będzie smakował w dyniowej miseczce, którą możesz przygotować samodzielnie.
  • Wybieramy niewielką i twardą dynię, która potrafi stabilnie stać na płaskiej powierzchni (świetnie sprawdza się tutaj odmiana Hokkaido).
  • Myjemy dynię i odcinamy górę. Możemy pokusić się wycięcie w fikuśnych wzorach. :)
  • Dokładnie drążymy dynię. Używamy do tego dłuższej łyżki, która pozwoli usunąć cały miąższ, pestki i wszystko, co trzyma się ścianek dyni.
GOTOWE! Takie proste, a pomoże Ci zaskoczyć towarzystwo przy stole! :)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy