fbpx

PRZEPIS OD SŁODKITEMAT

Muffiny z budyniem i kremem bueno - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Muffiny z budyniem i kremem bueno
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Muffiny:

Budyń

Krem:

  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki schłodzonego kremu do smarowania czekoladowo orzechowego

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: 500 ml mleka zagotuj z cukrem i masłem. W reszcie mleka wymieszaj proszek budyniowy i wlej do gotującego się mleka. Gotuj chwilę, nie przerywając mieszania, aż do zgęstnienia. Wystudź budyń. 
 
KROK 2: Suche składniki na muffiny wymieszaj. Mokre połącz i wsyp do nich suche. Mieszaj tylko do uzyskania gładkiego ciasta. 
 
KROK 3: Papilotki włóż do formy na muffiny. Do każdej papilotki wyłóż po łyżeczce ciasta, łyżeczce budyniu i wypełnij papilotki znowu ciastem do 3/4 wysokości. 
 
KROK 4: Piecz muffiny Ok. 25 minut w 170 stopniach bez termoobiegu. 
 
KROK 5: Mascarpone krótko zmiksuj z kremem czekoladowo orzechowym. Wyłóż krem na wystudzone muffiny i posyp orzechami laskowymi. 

Muffiny z budyniem i kremem bueno

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+