PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Muffiny z budyniem i kremem bueno - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Muffiny:

Budyń

Krem:

  • 250 g mascarpone
  • 2 łyżki schłodzonego kremu do smarowania czekoladowo orzechowego

Dodatkowo:

Przygotowanie

KROK 1: 500 ml mleka zagotuj z cukrem i masłem. W reszcie mleka wymieszaj proszek budyniowy i wlej do gotującego się mleka. Gotuj chwilę, nie przerywając mieszania, aż do zgęstnienia. Wystudź budyń. 
 
KROK 2: Suche składniki na muffiny wymieszaj. Mokre połącz i wsyp do nich suche. Mieszaj tylko do uzyskania gładkiego ciasta. 
 
KROK 3: Papilotki włóż do formy na muffiny. Do każdej papilotki wyłóż po łyżeczce ciasta, łyżeczce budyniu i wypełnij papilotki znowu ciastem do 3/4 wysokości. 
 
KROK 4: Piecz muffiny Ok. 25 minut w 170 stopniach bez termoobiegu. 
 
KROK 5: Mascarpone krótko zmiksuj z kremem czekoladowo orzechowym. Wyłóż krem na wystudzone muffiny i posyp orzechami laskowymi. 

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy