Muffiny Brownie na 3 sposoby - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 20 min.

Składniki

Składniki:Krem:
  • 200 g serka mascarpone
  • 100g masła orzechowego

Przygotowanie

Ja wole z orzechami a ja z kremem! Znacie? Dla każdego łasucha mamy jego ulubioną muffinkę. Spróbuj jakie to proste.

  1. Przygotowujemy żurawinę: zalewamy ją ok. 100 ml wody i gotujemy do całkowitego jej odparowania.
  2. Przygotowujemy karmelizowane orzechy i migdały: rozpuszczamy na patelni 2 łyżki cukru, dodajemy orzechy i migdały i prażymy w cukrze ok. 4 minuty na niskiej mocy, od czasu do czasu mieszając.
  3. Babeczki przyrządzamy wg instrukcji , miksując zawartość opakowania z jajami, mlekiem i olejem.
  4. Do otrzymanej masy dosypujemy ⅔  kropli czekoladowych, a całość przekładamy do foremek na babeczki.
  5. Pozostałą część kropli zalewamy 2 łyżkami mleka i rozpuszczamy, aby uzyskać polewę czekoladową.
  6. Do 4 części babeczek wkładamy żurawinę. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 minut.
  7. Po wystudzeniu, część babeczek dekorujemy kremem peanut butter i migdałami, część polewą czekoladową i orzechami laskowymi, a babeczki z żurawiną możemy przybrać kwiatami.

To jak, która muffina wygrała? 

Muffiny Brownie na 3 sposoby - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy