Muffinki czekoladowe bez obrączki - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 10
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Nadzienie:
  • 1 łyżka cukru wanilinowego Delecta
  • 100 g cukru
  • 100 g mąki pszennej
  • 150 g solonego masła
  • 250 g czekolady deserowej
  • 3 roztrzepane jajka

Przygotowanie

W kuchni chwila nieuwagi może skończyć się...stratą obrączki! A jak powszechnie wiadomo, wszystkie obrączki i pierścionki lubią zsuwać się z palców i znikać w cieście...

  1. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Foremki do pieczenia muffinów wykładamy papilotkami lub papierem do pieczenia.
  3. Czekoladę rozpuszczamy, następnie dodajemy masło i podgrzewamy do całkowitego roztopienia.
  4. Energicznie mieszając, dodajemy jajka.
  5. Mieszamy dodając cukier i mąkę, tak aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.
  6. Ciasto wlewamy do foremek i pieczemy przez 30 minut.
  7. Muffiny ozdabiamy pikiem.

Uważajcie na niespodziewane pierścionki zaręczynowe ukryte w muffinach. ;)

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy