Mini-serniczki pierniczkowe

1 h

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Jak przygotować Mini-serniczki pierniczkowe?

Ciasto na pierniczki przyrządzam według przepisu na opakowaniu, a następnie na dużej stolnicy wałkuję ciasto na blat o grubości ok. 1-1,5 cm. Przygotowuję formę do muffinek – smaruję ją masłem i wysypuję mąką. Z ciasta wycinam szklanką koła wielkości otworów w formie. Przygotowane placki kładę na otworach i delikatnie zagłębiam, aby powstały mini-miseczki. Ciasto powinno wypełniać dość obficie otwory formy.

Jajko ucieram z cukrem na puszystą masę, a następnie dodaję twaróg i stopione masło. Całość miksuję na gładką masę, którą w kolejnym kroku rozkładam równomiernie w piernikowych miseczkach.

Tak przygotowane mini-serniczki wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 35 minut. Gotowe serniczki posypuję z wierzchu przyprawą do piernika oraz opcjonalnie cukrowymi dekoracjami wyciętymi z lukru.

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...

Dodaj komentarz

Powiadom o
avatar
wpDiscuz