Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 6
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Serniczki:

Dekoracja:

Przygotowanie

KROK 1: Ciasteczka zmiel w malakserze lub pokrusz tłuczkiem. Wsyp do miski i dodaj roztopione masło. Wymieszaj dokładnie i rozłóż do 6 foremek na muffinki. Najlepiej użyć silikonowych lub z wyjmowanym rantem.

KROK 2: W dużej misce umieść śmietankę kremówkę i naturalny serek. Ubij mikserem na sztywną masę. Kropelki czekoladowe - biała czekolada roztop i przestudź. Wlej do ubitej masy i miksuj jeszcze przez chwilę. Rozłóż pomiędzy foremki na muffinki. Wyrównaj wierzch szpatułką. Formę wstaw do zamrażalnika na kilka godzin, najlepiej na całą noc, aż masa całkiem zastygnie.

KROK 3: Przygotuj bałwanki. Na 6 piankach narysuj czarnym pisakiem po 3 kromki i przyklej kropelki z czekolady deserowej. Na 6 pozostałych piankach narysuj buźki bałwanków przy pomocy czarnego i czerwonego pisaka. Głowy i tułowia połącz przy pomocy małej wykałaczki. Pozostałą śmietankę ubij z cukrem pudrem. Przełóż do rękawa cukierniczego.

KROK 4: Serniczki wyjmij z zamrażalnika. Udekoruj bitą śmietaną. Na każdym serniku ułóż bałwanka.

Mini serniczki bez pieczenia - bałwanki - wideo - Delektujemy.pl

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy