45min 6 porcji Trudny 1h
Mini-Brownie z musem czekoladowym

Mini-Brownie z musem czekoladowym

Składniki

ciasto:

mus:

Jak przygotować mini brownie z musem?

Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole!

Przygotowanie ciasta:

  1. Rozpuszczamy margarynę.
  2. Zestawiamy z ognia, dodajemy krople czekolady i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia kropli. Pozostawiamy do wystudzenia.
  3. Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
  4. Do wysokiego naczynia wbijamy jajka i miksujemy przez 1 min.
  5. Dodajemy zawartość torebki z ciastem brownie i miksujemy jeszcze przez 3 min. Na koniec dodajemy wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie mieszamy.
  6. Gotową masę przekładamy do prostokątnej blaszki o wym. 25 x 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
  7. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30–35 min. Pozostawiamy do wystudzenia poza piekarnikiem.

Przygotowanie musu:

  1. Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i dodajemy serek mascarpone. Wsypujemy zawartość torebki z musem.
  2. Miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
  3. Mus przekładamy do rękawa cukierniczego.

Przygotowanie ciasta z musem:

  1. Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
  2. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
  3. Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
  4. Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
  5. Ciasto kroimy na kawałki.

Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów z nową linią La Chocolatiere.

 

Średnia ocena: 5
Ilość ocen: 65
Produkty użyte
do przygotowania przepisu: