fbpx
Mini-Brownie z musem czekoladowym - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Mini-Brownie z musem czekoladowym
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 5
ilość porcji: 6
czas przygotowania: 45

Składniki

ciasto:do masy czekoladowej:
  • 1 jajo
  • 75 g margaryny
mus:

Przygotowanie

Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole! Przygotowanie ciasta i musu:

  1. Przygotuj ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu, wystudź.
  2. Następnie przygotuj mus: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudź.
  3. Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mix do śmietany Delecta.
  4. Do ubitej śmietany dodawaj strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, ciągle mieszając.

Przygotowanie ciasta z musem:

  1. Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
  2. Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
  3. Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
  4. Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
  5. Ciasto kroimy na kawałki.

Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów w swoim domu.  

Mini-Brownie z musem czekoladowym

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+