Jak przygotować mini brownie z musem?
Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole!
Przygotowanie ciasta:
- Rozpuszczamy margarynę.
- Zestawiamy z ognia, dodajemy krople czekolady i dokładnie mieszamy, aż do całkowitego rozpuszczenia kropli. Pozostawiamy do wystudzenia.
- Nastawiamy piekarnik na 180°C (bez termoobiegu).
- Do wysokiego naczynia wbijamy jajka i miksujemy przez 1 min.
- Dodajemy zawartość torebki z ciastem brownie i miksujemy jeszcze przez 3 min. Na koniec dodajemy wystudzoną masę czekoladową, wszystko dokładnie mieszamy.
- Gotową masę przekładamy do prostokątnej blaszki o wym. 25 x 30 cm, wyłożonej papierem do pieczenia.
- Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 30–35 min. Pozostawiamy do wystudzenia poza piekarnikiem.
Przygotowanie musu:
- Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i dodajemy serek mascarpone. Wsypujemy zawartość torebki z musem.
- Miksujemy na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
- Mus przekładamy do rękawa cukierniczego.
Przygotowanie ciasta z musem:
- Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
- Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
- Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
- Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
- Ciasto kroimy na kawałki.
Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów z nową linią La Chocolatiere.