Mini-Brownie z musem czekoladowym
Trudność:
5 / 3
ilość porcji:
6
czas przygotowania:
45 min.
Składniki
ciasto:- 1 opakowanie ciasta Brownie Delecta
- 150 g oleju
- 3 jajka
- 1 jajo
- 75 g margaryny
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tłuszczu
- 100 g gorzkiej czekolady
- 10 g cukru pudru
- 1 opakowanie mixu do śmietany Delecta
- do dekoracji: 6 pralinek w kształcie jajek
- 1 opakowanie płatków czekoladowych Decorada Delecta
Przygotowanie
Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole! Przygotowanie ciasta i musu:
- Przygotuj ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu, wystudź.
- Następnie przygotuj mus: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudź.
- Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mix do śmietany Delecta.
- Do ubitej śmietany dodawaj strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, ciągle mieszając.
Przygotowanie ciasta z musem:
- Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
- Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
- Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
- Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
- Ciasto kroimy na kawałki.
Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów w swoim domu.