
Trudność:
5 / 3
Ilość porcji:
6
Czas przygotowania:
45 min.
Składniki
ciasto:- 1 opakowanie ciasta Brownie Delecta
 - 150 g oleju
 - 3 jajka
 
- 1 jajo
 - 75 g margaryny
 
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30% tłuszczu
 - 100 g gorzkiej czekolady
 - 10 g cukru pudru
 - 1 opakowanie mixu do śmietany Delecta
 - do dekoracji: 6 pralinek w kształcie jajek
 - 1 opakowanie płatków czekoladowych Decorada Delecta
 
Przygotowanie
Masz ochotę na coś pysznego? Postaw na moc czekolady – moc czekolady na Twoim stole! Przygotowanie ciasta i musu:
- Przygotuj ciasto Brownie i masę czekoladową według sposobu przygotowania podanym na opakowaniu, wystudź.
 - Następnie przygotuj mus: rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, lekko przestudź.
 - Ubij śmietanę, pod koniec ubijania dodaj cukier puder i mix do śmietany Delecta.
 - Do ubitej śmietany dodawaj strumieniem lekko przestudzoną czekoladę, ciągle mieszając.
 
Przygotowanie ciasta z musem:
- Wystudzone ciasto kroimy poziomo na dwa duże blaty.
 - Za pomocą rękawa cukierniczego wyciskamy mus na spodni blat i przykrywamy górnym blatem.
 - Dekorujemy wierzch ciasta, wyciskając loki kremu, a następnie układając na nim połamane cząstki pralinek-jajek.
 - Dodatkowo możemy całość posypać płatkami czekoladowymi Decorada.
 - Ciasto kroimy na kawałki.
 
Małe porcje, ale z mnóstwem smaków. Poczuj się mistrzem deserów w swoim domu.
