Masło piernikowe

45 min12 porcji

Składniki

Ciasto:

Nadzienie:

Jak przygotować Masło piernikowe?

Ciasto na pierniczki przyrządzam według przepisu na opakowaniu, a następnie na dużej stolnicy wałkuję ciasto na blat o grubości ok. 0,5 cm. Foremkami wycinam dowolne kształty i układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Całość wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na 15 minut.

Wystudzone, gotowe pierniczki rozdrabniam za pomocą blendera. Do pojemnika z utartymi pierniczkami dodaję resztę składników, miksuję i chowam do słoika.

Masłem smaruję pierniczki lub kanapkę 🙂

Średnia: 5,00 / 5 1 gwiazdka2 gwiazdki3 gwiazdki4 gwiazdki5 gwiazdek
Loading...

Dodaj komentarz

Powiadom o
avatar
Bogata treść.
Bogata treść.

smaczne i eleganckie.

wpDiscuz