Masło piernikowe - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 45 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 30 g miękkiego masła
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki cukru cynamonowego Delecta

Przygotowanie

Pierniczki to obowiązkowe wypieki podczas świąt Bożego Narodzenia. Nie wszyscy wiedzą, że można z nich przygotować także.. masło.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180ºC (bez termoobiegu).
  2. Mieszankę do wypieku domowego ciasta przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, a następnie na dużej stolnicy wałkujemy ciasto na blat o grubości około 0,5 cm.
  3. Foremkami wycinamy dowolne kształty i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut.
  5. Wystudzone, gotowe pierniczki rozdrabniamy za pomocą blendera.
  6. Do pojemnika z utartymi pierniczkami dodajemy resztę składników, miksujemy i przekładamy do słoika.

Gotowym masłem możemy posmarować pierniczki lub kanapkę na świąteczne śniadanie. Będzie znakomicie smakowało!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy