fbpx
Autor: delektujemy
Leśny mech z malinami - wideo
Udostępnij:
Trudność: 1 / 3
ilość porcji: 12
czas przygotowania: 30 min.

Składniki

Przygotowanie

KROK 1: Do wysokiego naczynia wbij jajka i wymieszaj je z wodą i olejem. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez kilka minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotową masę przelej  do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni bez termoobiegu na ok. 35-40 minut (do suchego patyczka). 
 
KROK 2: Galaretki rozpuść w 750 ml gorącej wody - wystudź.
 
KROK 3: Ciasto przekrój. Górną cześć pokrusz a spod wyłóż na paterę/talerz. Warto wykorzystać rant cukierniczy do złożenia ciasta. 
 
KROK 4: Do galaretki wsyp zamrożone maliny. Mieszaj aż galaretka zacznie tężec i dopiero wylać na szpinakowy spód (płynna galaretka wsiąknie w ciasto). Ciasto wstaw do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. 
 
KROK 5: Przygotowuj krem. Zimną śmietankę ubij na sztywno. Czas przygotować masę żelującą. Zawartość torebki wymieszaj z wodą , zmiksuj chwilę i jeszcze płynną od razu wlej do ubitej śmietany - całość zmiksuj, ale tylko do połączenia. Ważne: Masa żelująca bardzo szybko gęstnieje dlatego należy najpierw ubić śmietankę a dopiero potem wymieszać zawartość torebki z wodą. 
 
KROK 6: Krem wyłóż na galaretkę i posyp rozkruszonym ciastem szpinakowym. Całość udekoruj owocami. 
Leśny mech z malinami - wideo - Delektujemy.pl

Leśny mech z malinami - wideo

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+