Krucha tarta z czerwoną porzeczką i dodatkami - Delektujemy.pl
Trudność: 1 / 3
Ilość porcji: 12
Czas przygotowania: 60 min.

Składniki

Ciasto:Nadzienie:Kruszonka:
  • 100 g mąki
  • 50 g masła
  • 20 g cukru

Przygotowanie

Sezon porzeczkowy może oznaczać jedno - pora na kruchą tartę.

  1. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180°C (bez termoobiegu).
  2. Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką.
  3. Z mąki, jaja, masła, proszku do pieczenia i cukru szybko zagniatamy ciasto.
  4. Spód formy wyklejamy ciastem.
  5. Przykrywamy czerwoną porzeczką, posypujemy cukrem wanilinowym, cynamonem i wiórkami kokosowymi.
  6. Z mąki, masła i cukru przygotowujemy kruszonkę, całość wyrabiając na sypki piasek.
  7. Tartę posypujemy kruszonką.
  8. Pieczemy przez około 45 minut, po czym studzimy.
  9. Dekorujemy pikiem.

Smak ogrodu na talerzu, pycha!

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy