fbpx
Krówka szczecinecka - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krówka szczecinecka
Udostępnij:
Print Friendly, PDF & Email
Trudność: 1
ilość porcji: 10
czas przygotowania: 60

Składniki

Składniki:

Przygotowanie

Co powiecie na odświeżenie wspomnień z dzieciństwa? Z tym przepisem poczujecie się jakby czas beztroskiego rozrabiania z kolegami na placu zabaw powrócił.

  1. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy cały cukier w mleku.
  2. Dodajemy masło i gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut, cały czas mieszając.
  3. Kiedy masa zgęstnieje i zacznie przywierać, odstawiamy garnek.
  4. Do kwadratowej formy, wyłożonej folią aluminiową, przelewamy gorącą masę krówkową.
  5. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
  6. Wkładamy do lodówki, by masa stężała.
  7. Po tym czasie kroimy w sześciany i zawijamy każdy w papier lub celofan.
  8. Dekorujemy wybranymi pikami.

Istna ambrozja, przyznacie sami. :)

Krówka szczecinecka

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+