Krówka szczecinecka

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 10 porcji
  • 0
Krówka szczecinecka
Krówka szczecinecka

Krówka szczecinecka

  • 5,0
  • Łatwy
  • 1h
  • 10 porcji
  • 0

Składniki

Poniższa lista może pełnić rolę Twojej listy zakupów. Kliknij w pole obok wybranego składnika, jeśli już go masz.

Jak przygotować krówkę szczecinecką?

Aby ułatwić sobie przygotowanie wybranego przepisu możesz zaznaczyć kolejne wykonane czynności klikając w wybrany punkt.

Co powiecie na odświeżenie wspomnień z dzieciństwa? Z tym przepisem poczujecie się jakby czas beztroskiego rozrabiania z kolegami na placu zabaw powrócił.

  1. W garnku o grubym dnie rozpuszczamy cały cukier w mleku.
  2. Dodajemy masło i gotujemy na wolnym ogniu przez 40 minut, cały czas mieszając.
  3. Kiedy masa zgęstnieje i zacznie przywierać, odstawiamy garnek.
  4. Do kwadratowej formy, wyłożonej folią aluminiową, przelewamy gorącą masę krówkową.
  5. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.
  6. Wkładamy do lodówki, by masa stężała.
  7. Po tym czasie kroimy w sześciany i zawijamy każdy w papier lub celofan.
  8. Dekorujemy wybranymi pikami.

Istna ambrozja, przyznacie sami. 🙂

Oceń przepis 5,0
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Krówka szczecinecka
Średnia ocena: 5,0
Ilość ocen: 51