fbpx
Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy
Udostępnij:

Składniki

  • 75 g masła
  • 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta
  • 550 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu)
  • 2 łyżki cukru lub miodu
Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 75 g masła, 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta, 550 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu), 2 łyżki cukru lub miodu, garnek, miskę i mikser.

Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 2

¾ mleka mieszamy z miodem lub cukrem i podgrzewamy do zagotowania. W pozostałym mleku mieszamy zawartość torebki z budyniem jaglanym. Garnek odstawiamy z ognia i łączymy z rozmieszanym proszkiem, energicznie mieszając przez 2-3 minuty. Nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.

Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 3

Do wystudzonego budyniu dodajemy stopniowo masło, mieszając mikserem aż do momentu uzyskania jednolitego kremu.

Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 4

Gotowy krem nakładamy na upieczone babeczki i ozdabiamy dowolnymi owocami i bakaliami.

Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy

Oceń przepis
12345

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz
oraz ocenę

Moja ocena:
+