Składniki
- 75 g masła
- 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta
- 550 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu)
- 2 łyżki cukru lub miodu
KROK 1
Przygotowujemy składniki: 75 g masła, 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta, 550 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu), 2 łyżki cukru lub miodu, garnek, miskę i mikser.
KROK 2
¾ mleka mieszamy z miodem lub cukrem i podgrzewamy do zagotowania. W pozostałym mleku mieszamy zawartość torebki z budyniem jaglanym. Garnek odstawiamy z ognia i łączymy z rozmieszanym proszkiem, energicznie mieszając przez 2-3 minuty. Nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.
KROK 3
Do wystudzonego budyniu dodajemy stopniowo masło, mieszając mikserem aż do momentu uzyskania jednolitego kremu.
KROK 4
Gotowy krem nakładamy na upieczone babeczki i ozdabiamy dowolnymi owocami i bakaliami.