Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

Składniki

  • 75 g masła
  • 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta
  • 550 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu)
  • 2 łyżki cukru lub miodu
Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 1

Przygotowujemy składniki: 75 g masła, 1 opakowanie budyniu smak waniliowy Delecta, 550 ml mleka (mniej niż rekomendowane na opakowaniu), 2 łyżki cukru lub miodu, garnek, miskę i mikser.

Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 2

¾ mleka mieszamy z miodem lub cukrem i podgrzewamy do zagotowania. W pozostałym mleku mieszamy zawartość torebki z budyniem jaglanym. Garnek odstawiamy z ognia i łączymy z rozmieszanym proszkiem, energicznie mieszając przez 2-3 minuty. Nakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia.

Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 3

Do wystudzonego budyniu dodajemy stopniowo masło, mieszając mikserem aż do momentu uzyskania jednolitego kremu.

Przygotowanie Krok po kroku: Waniliowy krem budyniowy - Delektujemy.pl

KROK 4

Gotowy krem nakładamy na upieczone babeczki i ozdabiamy dowolnymi owocami i bakaliami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy