Galaretka z owocami dla dzieci
Trudność:
1 / 3
ilość porcji:
6
czas przygotowania:
180 min.
Składniki
- 2 galaretki cytrynowe Delecta
- 2 x 450 ml wrzątku
- 100 ml zimnego mleka
- 250 ml śmietanki 30%
- dowolne owoce
- 250 g serka mascarpone
- 500 ml śmietanki 30% tłuszczu, schłodzonej
Przygotowanie
KROK 1 - Dokładnie rozpuszczamy galaretkę we wrzątku.
KROK 2 - Umieszczamy szklanki w foremce lub pudełku. Opieramy je o brzeg, aby stabilnie stały pod skosem.
KROK 3 - Wlewamy galaretkę, dodajemy owoce i odstawiamy do schłodzenia.
KROK 4 - Miksujemy mascarpone ze śmietanką do uzyskania gładkiej konsystencji.
KROK 5 - Wyciskamy gotowy krem na zastygnięte galaretki za pomocą rękawa cukierniczego.
KROK 6 - Gotowe galaretki dekorujemy owocami.