PRZEPIS OD SŁODKI TEMAT

Trudność:
1 / 3
Ilość porcji:
20
Składniki
Ciasto parzone:
- 250 ml wody
 - 100 g masła
 - 160 g mąki tortowej
 - 4-5 jajek
 
Kruszonka:
- 70 g cukru trzcinowego
 - 80 g mąki tortowej
 - 80 g miękkiego masła
 
Krem do eklerków:
- 250 g schłodzonego mascarpone
 - 2 łyżki orzechowego kajmaku Delecta
 
Krem śmietankowy do dekoracji:
- 250 g schłodzonego mascarpone
 - 200 g schłodzonej śmietanki 30 %
 - cukier puder
 
Dekoracja:
- posiekane orzechy włoskie
 - płatki czekoladowe Delecta
 - płynny kajmak ( kajmak + niewielka ilość mleka lub śmietanki)
 





