Domowe mleko migdałowe - Delektujemy.pl
Autor: delektujemy
Domowe mleko migdałowe
Udostępnij:

Przygotowanie

Do przygotowania domowego mleka migdałowego (około 1 l) potrzebujemy:

  • 1 szklanki migdałów blanszowanych Bakalland
  • 4 szklanek wody źródlanej
  • blendera kielichowego
  • cienkiej ściereczki tetrowej.

Migdały zalewamy wodą z kranu i zostawiamy na minimum 8 godzin, najlepiej na całą noc, w zacienionym i chłodnym miejscu. Namoczone migdały odcedzamy i umieszczamy w blenderze kielichowym. Następnie wlewamy do migdałów 4 szklanki wody źródlanej lub chłodnej, przegotowanej kranówki i miksujemy je przez kilka minut. Przez cienką ściereczkę tetrową (złożoną 4 razy) przecedzamy płyn do butelki. Płyn można przechowywać w lodówce przez 2 dni.

 

Domowe mleko migdałowe

Ocena:
1 2 3 4 5

Chcesz więcej
słodkich przepisów?

Zapisz się na
nasz newsletter.
WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

MOŻE CIĘ TEŻ ZAINTERESOWAĆ

Komentarze

Zostaw komentarz

+