Domowa czekolada z dodatkami - Delektujemy.pl

Przygotowanie

Do przygotowania domowej czekolady z dodatkami będą potrzebne:

  • 2 tabliczki czekolady gorzkiej
  • prostokątna foremka do czekolady
  • 2 łyżki dowolnych orzechów Bakalland
  • szczypta chilli
  • połowa łyżeczki czerwonego, ziarnistego pieprzu
  • 2 łyżki dowolnych pokrojonych drobno suszonych owoców Bakalland.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dzielimy płyn na dwie części i mieszamy z dowolnymi dodatkami: owocami suszonymi, przyprawami i orzechami. Masę przelewamy do foremki i zostawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z drugą częścią czekolady z dodatkami.

Zapisz się i odbierz darmowego e-booka od Ani Starmach

Dołącz do naszego newslettera i pobierz bezpłatny e-book z ulubionymi przepisami Ani Starmach. Szybkie desery, domowe ciasta i sprawdzone klasyki zawsze pod ręką.

WYSYŁAM...

Dziękujemy.
Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z potwierdzeniem

Pobierając e-booka zapisujesz się do naszego newslettera i będziesz otrzymywać od nas co tydzień garść pysznych inspiracji.

E-book Delektujemy E-book Delektujemy